Održana redovna godišnja izvještajna Skupština 115.imotske brigade HV

Poštovani, izvještavamo vas da je danas, 11.03.2023 godine u POU Imotski održana redovna godišnja izvještajna Skupština udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 115. Imotske brigade HV. Na  Skupštini je sudjelovalo 35 njenih članova s pravom glasa. Nakon uvodnog pozdrava Predsjednika i otvaranja Skupštine, uslijedila je himna RH, minuta šutnje za sve poginule i umrle hrvatske branitelje, kao i za  prvog hrvatskog Predsjednika Dr: Franju Tuđmana.
Predsjednik udruge Nenad Puljiz obratio se nazočnima i iznio opširno izvješće o prošlogodišnjem radu udruge, kao i planove rada udruge za 2023 godinu. Njegovo izvješće usvojeno je jednoglasno, kao i financijsko izvješće tajnika udruge Maria Divića. Onda je dao izvješće i Predsjednik Suda časti Josip Divić i pročitano je izvješće Predsjednika Nadzornog odbora (opravdano odsutan) Petra Gadže, koji su također usvojeni jednoglasno. Skupština je dala punu podršku za rad u prošloj godini i planu za ovu godinu. Također udruga je među izvješću spomenula kako je podnjela zahtjev gradu Imotskom, njenom vijeću o imenovanju ulice, trga, perivoja, šetališta sa imenom 115. brigade HV. U izvješću je spomenuto i važnost sistematskih zdravstvenih pregleda za branitelje, pisanja monografije brigade, komemoracijama poginulim branitelja od Dubrovnika do Vukovara, izrade web stranice brigade (www.uhbdr115imotskabrigada.hr), pristupanja ZUPB ZNG i HV, izrada spomen sobe ili muzeja u Imotskom.
Planovi za 2023 su: pomagati svim članovima udruge kao i članovima njihovih obitelji u stjecanju raznim prava po pitanju koji se odnosi pogotovo na Zakon o hrvatskom braniteljima, kao kod svih prava koji spomenute kategorije nisu upoznate, ili su uskraćeni za prave i pravovremene informacije.
Promovirati udrugu kao i njen rad u cijeloj Republici Hrvatskoj,
Organizacija i priprema obilježavanja 32. godišnjice osnutka  115.Imotske brigade HV.
Nastavak prikupljanja materijala za monografiju i organizaciju za provedbu, ako netko od vas posjeduje bilo kakvu dokumentaciju iz rata (fotografije, rokovnike, vaše zapise….bilo što), molimo vas donesite to u udrugu kod tajnika i on će to fotokopirati i vama vratiti, jer kada se Monografije napiše bit će nekima žao što nisu bili dio monografijske povijesti.
Nastaviti suradnju u koordinaciji sa svim braniteljskom udrugama sa područja Imotskog, Županije i Državne razine.
I dalje pomagati i skrbiti o SVIM SVOJIM PRIPADNICIMA KO I ČLANOVMA NJIHOVIH OBITELJI U SKLADU SA SVOJIM MOGUĆNOSTIMA.
Udruga zahvaljuje svim svojim donatorima: Gradu Imotskom, Ministarstvu hrvatskih branitelja, Splitsko-dalmatinskoj županiji, Dubrovačko-neretvanskoj, kao i svim općinama s područja imotske krajine koji podržavaju naš rad i sjećanje na obrambeni oslobodilački Domovinski rat.
Pozdravljamo vas s našim ratnim pozdravom u miru:
DUŠU BOGU – ŽIVOT ZA HRVATSKU!
Tajnik
Mario Divić