Udruga 151. Samoborske brigade HV posjetila Imotski

Danas je naš grad posjetila udruga 151. Samoborske brigade HV na čelu s Predsjednikom udruge Rudolfom Jedvajem i Marijanom Telišmanom. Naši Samoborci su na proputovanju u Međugorje i iskazali su želju svratiti u Imotski, pomoliti se i pokloniti žrtvama Domovinskog rata. Domaćini su im bili gradonačelnik grada Imotskoga Ivan Budalić, njegova zamjenica Ana -Marija Radeljić, predsjednik udruge 3.imotske bojne 4. GBr Dubravko Šumanović, predsjednik HVIDR-e Jakša Bubalo, Mate Medvidović i tajnik UHBDR 115.Imotske brigade Mario Divić.

Nakon polaganja cvijeća i paljenje svijeća kratku molitvu za sve poginule i umrle branitelje predvodio je gospodin Šumanović. Upoznapo ih je također i sa ratnim putem njegove postrojbe kao i sa kratkom poviješću grada Imotskoga i njegove krajine.  Ime grada  Imotskog drage goste je pozdravio gradonačalnik Budalić. Ja sam im ukratko elaborirao ratni put 115. imotske brigade HV koja je u daljnjem razgovoru bila  u sličnim gabaritima kao i njihova 151. Samoborska brigada.
Poslije su gosti i domaćini prošetali kroz grad i iz zajedničko druženje uz kavicu dogovarali daljnja zajednička duženja. Kao domaćini zahvalili smo im na posjetu našem gradu i dali im do znanja da su uvijek dobro došli u Imotski.
UHBDR 115.Imotske br. HV