Radni sastanak u Karlovcu

Naša udruga je sudjelovala na radnom sastanku Zajednica udruga pričuvnih brigada i ZNG HV u Karlovcu 28.10.2023. godine. Na poziv predsjednika spomenute  udruge Pave Naletilića odazvali su se Predsjednik Nenad Puljiz i dopredsjednik udruge Stjepan Udiljak. Prije sastanka na kojima su raspravljali o problemima koje prati braniteljsku populaciju i obišli su Muzej u mjestu Turanj pored Karlovca. Tu ih je dočekao domaćin.

Govorio im je značaju i ulozi Turnja u Domovinskom ratu. Iza njega su riječ preuzele stručne osobe iz muzeja te nam objasnili širi kontekst obrane toga kraja, osnivanje ZNG RH I kasniji razvoj HV.
Zatim su otišli zapaliti svijeće kod spomenika nakon čega su ih stručne osobe vodile kroz muzej na otvorenom i unutar muzeja.
Ispričali su im šta se tu događalo za vrijeme Domovinskog rata i kako je nastala ideja o osnutku muzeja i pomoći MHB za dovođenje u današnje stanje.
Iza obilaska muzeja u konferencijskoj dvorani unutar muzeja održan je sastanak te razgovarali o osnutku ZNG RH iz policijskih postrojbi te kasnijem razvoju HV i domobranskih postrojbi.
Poslije radnog sastanaka dalje na drugom mjestu u opuštenijoj atmosferi razrađivali daljnje aktivnosti i imali zajednički objed uz braniteljsko druženje. Zaključak svih prisutnih da se s predloženim zaključcima sa sastanka ide prema Ministru i MHB radi daljnje pomoći najugroženijim braniteljima.
Uslijedio je povratak kući u večernjim satima.
Fotografije i tekst:
Pavo Naletilić i Mario Divić